perjantai 16. tammikuuta 2015

Pieni esittelypostaus: Cry ja Patu

Noniin, ajattelin siis nyt aikani kuluksi kertoa teille hieman näistä kahdesta pumpulipäästä, kyseessä ovat siis oripojat Don't Cry ja Pallosalama. Ei muuta kun mukavia lukuhetkiä :'D

Don't Cry

"Cry"
Rotu: Quarab
Skp: Ori
ikä: 6 v.
Painotus: Western
Tekijä: Emmi, Kht Sukanvarsi
Ko: He A
Re: 70 cm

Isä: Frozen November Rain
Emä: tuntematon

Cry on ihanteellinen hoitaa, joskin oria voisi sanoa jopa hieman yliherkäksi, varsinkin mahan alta. Herra on siitä huolimatta kiltti, eikä juuri kujeile tai temppuile. Kaviotkin nousevat helposti, mutta vaikka olisi kuinka hellävarainen, Cryllä vaikuttaa aina olevan päteväkin syy heilauttaa kavionsa salamannopeasti hoitajan otteesta. Jos hoitajalla sattuu olemaan taskussaan porkkanan tai muun herkun rippeetkin, orilla herää uteliaisuus sekunnissa ja tekee kaikkensa saadakseen namunsa.

Ratsastaessa Cryllä riittää energiaa vaikka muille jakaa, mutta pyrkii useimmiten käyttämään sitä vain pyydätteässä. Vauhdin takia Barrel Race onkin Cryn ehdoton suosikkilaji, ja ori onkin oikein taitava kyseisessä harrastuksessa. Lännenratsastus on muutenkin helppoa ja hauskaa Cryn selässä, nopeasti oppiva ja kuuliainen ovatkin yleensä hyviä sanoja Cryn kuvailemiseen. Silti tätäkään hevosta ei voi täysin automaatiksi kutsua, ensinnäkin nuoren ikänsä vuoksi. Välillä saattaa tosiaan tuntua kuin Cry tosiaan yrittäisi kovasti ymmärtää, mutta ratsastajan avut eivät ole tarpeeksi selkeitä. Siksi aloittelijat eivät ole Crylle oikein sopivia ratsastajia, mutta kokenut ihminen selässään ori liikuu tosiaan kun unelma. 















S.V Pallosalama

"Patu"
Rotu: Shetlanninponi
Skp: Ori
ikä: 6 v.
Painotus: Yleis
Tekijä: Emmi, Kht Sukanvarsi
Ko: He C
Re: 50 cm

Isä: Kep Mva Fn aryana's Explosion Oliver
Emä: Kep Mva Fn Aryanan Geisla

Harjatessa Patu on aina utelias ja seuraa hoitajaansa koko ajan. Väillä se saatta jopa näykkäistä hoitajaansa takamuksesta, ihan vain namujen toivossa. Patu on muuten pikkulapsille juuri sopiva poni hoitaa, sillä vaikka aloittelijat kuinka roikkuisivat tämän herram harjassa tai 

Patu on juuri tyypillinen shetlanninponi, tikittävät askeleet ja leikkisän luonteen omaava pikkuponi, ja todellakin nimensä veroinen, Pallosalama on nimittäin juuri sopiva ilmaisu Patun vauhdille ratsastaessa. Oikeastaan vauhti ei tunnu niinkään nopealta, askeleet kun ovat sen verran pienet ja lyhyet. Poni on juuri sopiva valinta lekkimäisille pelleilytunneille, vaikka sujuvathan Patulta vaikka  pienet esteradatkin, kunhan pikkuori ei jää mahastaan kiinni esteelle, mikä ei tosiaan olisi kummoinenkaan ihme.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti